Boeken zoeken op het schoolplein!

geplaatst in: overzicht | 0

boekomslag Kind Kind - Secrets scouts en de verloren Leonardo

Aankomende week, maandag 27 mei t/m 31 mei, zijn er op schoolpleinen in heel Nederland digitale boeken verstopt. Het gaat om het boek Secret Scouts en de verloren Leonardo. Er zijn 1476 exemplaren verstopt. Dat getal is gekozen omdat over Leonardo da Vinci niet bekend is wat hij tussen 1476 en 1478 heeft gedaan. Vanaf 1478 kwamen zijn grote ontdekkingen naar buiten. In het boek Secret scouts en de verloren Leonardo wordt dit raadsel opgelost…

Je hebt een smartphone nodig met daarop de app “Repudo”, of je ouders met een smartphone 🙂 Deze app kun je downloaden via iTunes of Google Play Store. In de app “Repudo” kun je zien waar de gratis boeken verstopt zijn. Je gaat met de telefoon naar de verstopplek , klikt op het cadeautje op de kaart op je telefoon en je hebt een boek gevonden… Dus: neem je ouders mee en ga op zoek deze week! Als je geen boek vindt deze week kun je vanaf volgende week het boek ook bij boekwinkels kopen.

Meer informatie over deze actie vind je op de website van House of Sprouts

 

Kind Kind – Secret scouts en de verloren Leonardo
House of Sprouts 2013, 317 bladzijden, illustraties van Anouk Griffioen, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze gaan op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden. Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort. Zullen ze achter de waarheid komen rond het grootste geheim ooit: ‘De Verloren Leonardo’?

 

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in dit artikel. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Bol.com, Bruna.nl

 

Laat een reactie achter