Winnaars Kinderjury 2013

geplaatst in: overzicht | 0

logo KinderjuryTwee weken geleden werden de boeken bekendgemaakt die de meeste stemmen hadden gekregen van de Kinderjury. De Senaat (12 kinderen, uit elke provincie 1) heeft de afgelopen twee weken deze boeken gelezen en een juryrapport opgesteld.

Vanmiddag heeft de Senaat bekendgemaakt welke twee boeken de meeste stemmen van de kinderen in Nederland hebben gekregen. Dit jaar deden ruim 30.000 kinderen mee aan de Kinderjury. Daarnaast mocht de Senaat ook voor beide categorieën een Pluim uitdelen voor een boek die zij als Senaat het allerleukste vonden.

 

Boeken voor 6-9 jaar

Geronimo Stilton – Fantasia VII (Fantasia 7)
De Wakkere Muis & Bakermat 2012, 319 bladzijden, vertaald door Loes Randazzo, 6+
Lang geleden heeft de feeënkoningin 7 talismannen aan 7 bewaarders gegeven. Nu heeft iemand de jacht geopend op de talismannen en moet Geronimo deze ophalen om ze in veiligheid te brengen.

Uit het juryrapport:
De Senaat vindt Fantasia VII een echt avonturenboek en is behoorlijk onder de indruk; “er zit zo veel fantasie in het boek. Daarnaast blijven de geurbladzijdes en de 3D pagina’s heel speciaal en onderscheidend van andere boeken.” Helemaal toen één van de Senaatsleden er achter kwam dat alleen in Nederland de 3D pagina’s zijn toegevoegd. “Dat is echt een pluspunt voor Nederland.”

 

De Pluim van de Senaat ging naar:

Tosca Menten – De wraak van Lorre
Van Goor 2012, 172 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Bij Jops huis komt een papegaai aanvliegen. Hij heeft een houten poot en kan operazingen. Maar dan verdwijnt Lorre plotseling. Jop en Saar zijn ten einde raad. Weet die afschuwelijke Toni Panini er meer van?

 

Boeken voor 10-12 jaar

Manon Sikkel – Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove
Moon 2012, 189 bladzijden, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Isa wil de hele dag bij haar vriendje Jules zijn. Maar hij wil liever de buurman, die hij van moord verdenkt, begluren. Een nieuw liefdesavontuur van IzzyLove.

Uit het juryrapport:
Over Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove: “Een super spannend boek waar je goed over na moet denken. Het loopt heel anders af dan je in het begin denkt. De moord in het boek maakt het niet griezelig, wel spannend: je wilt steeds blijven doorlezen.” Het viel de Senaat op dat dit het enige boek met alleen tekst is. Dit wordt door de Senaat toegejuicht. “Daarnaast is het heel knap hoe de schrijver romantiek en moord heeft gecombineerd.”

Dit boek heeft ook de Pluim gewonnen.

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in dit artikel. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Bol.com, Bruna.nl

 

 

Laat een reactie achter