Winnaar Thea Beckmanprijs 2013

geplaatst in: overzicht | 0

Afgelopen zaterdag werd de winnaar van de Thea Beckmanprijs 2013 bekendgemaakt. De prijs werd uitgereikt door Anna Woltz, de winnares van vorig jaar. Half mei werden de dertien kanshebbers voor de Thea Beckmanprijs 2013 bekendgemaakt (lees hier mijn bijdrage). Op 29 mei werden uit deze lijst met dertien kanshebbers bekendgemaakt (lees hier mijn bijdrage). De Thea Beckmanprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het mooiste historische jeugdboek. Het ene jaar gaat de prijs naar een boek voor kinderen onder de 12 jaar, het andere jaar naar een boek voor kinderen boven de 12 jaar. Dit jaar zijn de 12plussers aan de beurt.

 

De winnaar van de Thea Beckmanprijs 2013 is:

Agave Kruijssen – De keerzijde van de keizer
Lannoo 2012, 398 bladzijden, 10+
Tjerk is een bastaardzoon van Karel de Grote. Na de dood van de keizer krijgt Tjerk een opdracht, waardoor hij steeds meer over zijn vader te weten komt. Maar dan stuit hij op een gevaarlijk geheim.

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in dit artikel. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Bol.com, Bruna.nl

 

 

Laat een reactie achter