Gouden Griffel, Gouden Penseel en Gulden Palet 2014

geplaatst in: overzicht | 0

Elk jaar worden voor het begin van de Kinderboekenweek de winnaars van het Gouden Penseel, het Gulden Palet en de Gouden Griffel bekendgemaakt. De winnaars van de Zilveren Griffels en Penselen zijn maanden geleden al bekendgemaakt. Lees hier wie er een Zilveren Griffel of Zilveren Penseel kregen. Uit deze winnaars zijn de Gouden winnaars gekozen.

Gouden Penseel

Floor Rieder voor haar illustraties in:
Jan Paul Schutten – Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel
Gottmer, 2013, 160 bladzijden, illustraties van Floor Rieder, 10+
Met dit prachtige boek levert succesauteur Jan Paul Schutten zijn magnum opus af. Of in ieder geval zijn voorlopige magnum opus, want gelukkig denkt hij nog niet aan ophouden. Hij deelt hierin met ons zijn kennis over het wonder van het leven en de evolutie. Wat is ‘leven’ precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriën in zijn sokken? Dat zijn slechts enkele van de grote vragen waar Jan Paul Schutten een helder antwoord op geeft.

 

Gulden Palet

Anton van Hertbruggen voor zijn illustraties in:
Edward van de Vendel – Het hondje dat Nino niet had
De Eenhoorn 2013, 32 bladzijden, illustraties van Anton van Hertbruggen, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
Nino is de trotse baas van een ingebeeld hondje. Als hij naar het bos gaat, doet het hondje dat hij niet heeft een eekhoorn na. Als hij naar het meer gaat, duikt het hondje zomaar in het diepe. Maar soms doet het zo dom dat het opvalt. Het hondje kan ook heel goed luisteren. Op een dag krijgt Nino een echt hondje.

 

Gouden Griffel

Jan Paul Schutten – Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel
Gottmer 2013, 160 bladzijden, illustraties van Floor Rieder, Gouden Tulp 2014, 10+
Met dit prachtige boek levert succesauteur Jan Paul Schutten zijn magnum opus af. Of in ieder geval zijn voorlopige magnum opus, want gelukkig denkt hij nog niet aan ophouden. Hij deelt hierin met ons zijn kennis over het wonder van het leven en de evolutie. Wat is ‘leven’ precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriën in zijn sokken? Dat zijn slechts enkele van de grote vragen waar Jan Paul Schutten een helder antwoord op geeft.

 

 

Het is voor het eerst sinds 1985 dat de Gouden Griffel en het Gouden Penseel naar hetzelfde boek gaan. Toen won  het boek Kleine Sofie en Lange Wapper van Els Pelgrom, met illustraties van Thé Tjong-Khing.

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Bol.com, Bruna.nl

 

logo komt van de website van uitgeverij Gottmer

 

 

Laat een reactie achter