December: nieuwe boeken waar ik naar uitkijk

geplaatst in: overzicht | 0

man met verrekijkerVoor mijn website houd ik bij wat er aan nieuwe boeken gaat verschijnen. Van een aantal uitgeverijen krijg ik elk seizoen een brochure opgestuurd waarin staat welke boeken er uitgegeven gaan worden. Ik vind het altijd erg leuk om deze brochures door te bladeren. Daarnaast kijk ik ook op de websites van uitgeverijen om daar hun brochure te bekijken. Hieronder staan boeken die in december uitkomen en die mij persoonlijk leuk lijken om te lezen.

 

Danny De Vos – Schroot (10+) – Ploegsma 
De autosloperij waar Rico’s vader werkt gaat failliet. Rico mag nu niet meer op het autokerkhof komen, waar hij altijd avonturen beleefde met zijn oudere broer. Die is nu volop aan het puberen, dus heeft meer aandacht voor andere dingen. Gelukkig ontmoet Rico Cath, urban explorer, ze maakt vlogs vanaf verboden plaatsen in de stad. Samen ontdekken ze dat het terrein niet alleen wordt bezet door autowrakken…
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Gijs van der Hammen – Kleine wijze wolf (6-) – Hoogland & Van Klaveren
In de zomer waren we in een huisje diep in de bossen. We keken uit op een meer waar elke avond bevers zwommen. Tussen die bevers, hazen, vossen, ringslangen en kraanvogels moest ook wel een oude grijze wolf wonen bedachten we. Een kluizenaar die kruiden, paddenstoelen en bosbessen verzamelt en absoluut niet van reizen houdt. Daar is hij ontstaan.
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Oliver Jeffers – Deze eland is van mij (6-) – Hoogland & Van Klaveren
Wilfred is een jongen die erg van regels houdt. Hij leidt een zeer ordelijk leven. Hij heeft een huisdier dat zich gelukkig keurig aan die regels houdt, zoals geen hinderlijk lawaai maken wanneer Wilfred hem zijn platencollectie laat horen. Maar er is één regel waar het huisdier van Wilfred nogal moeite mee heeft, en dat is precies dáárnaartoe te gaan waar Wilfred heengaat. En misschien komt dat omdat het huisdier zich onvoldoende realiseert dat hij eigendom van iemand is. Een eland blijkt in dat opzicht nogal koppig te kunnen zijn. Het baasje en zijn huisdier weten tot een compromis te komen. Laten we alleen verklappen dat het iets met appels te maken heeft.
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Tonke Dragt – Als de sterren zingen (10+) – Leopold
Het oeuvre van Tonke Dragt laat zich niet in één woord vangen; haar naam is onlosmakelijk verbonden met begrippen als ‘avontuur’, ‘sprookjesachitg’, ‘raadselachtig’ en ‘betoverend’. In deze verhalenbundel trakteert ze haar lezers op bekende en niet eerder gepubliceerde verhalen, voor het eerst op deze manier bij elkaar gebracht. Tonke heeft de verhalen gerangschikt in vijf thema’s: van sprookjes en sagen tot raadselverhalen waarbij de lezer geheimschrift moet oplossen, van spannende avonturen tot betoverende nachtverhalen. De bundel vertelt bovendien de verhalen áchter deze verhalen: hoe ontstonden ze, wanneer schreef Tonke ze, waar kwam haar inspiratie vandaan? Daarmee biedt deze bundel niet alleen een tijdsbeeld maar ook een inkijkje in Tonkes creatieve geest, in haar geheime schatkamer vol verhalen, zoals de lezers dat nooit eerder gekregen hebbben. Een cadeau van de koningin van de fantasie, voor iedereen die wil verdwalen in een wereld vol avontuur, heldenmoed en sterrenstof.
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Het plaatje komt van de website van Freepik

 

Laat een reactie achter