Februari 2018: nieuwe boeken waar ik naar uitkijk

geplaatst in: overzicht | 0

man met verrekijkerVoor mijn website houd ik bij wat er aan nieuwe boeken gaat verschijnen. Van een aantal uitgeverijen krijg ik elk seizoen een brochure opgestuurd waarin staat welke boeken er uitgegeven gaan worden. Ik vind het altijd erg leuk om deze brochures door te bladeren. Daarnaast kijk ik ook op de websites van uitgeverijen om daar hun brochure te bekijken. Hieronder staan boeken die in februari uitkomen en die mij persoonlijk leuk lijken om te lezen.

 

Alexandra Penrhyn Lowe – Leeuwenhart (De laatste wachter 4) (15+) – A.W. Bruna
Er is geen weg terug voor Eveline Sevenster – ze moet de strijd aangaan met een onverslaanbare vijand: de onsterfelijke Broeders van Belial. Zonder hun zielen zijn ze gevaarlijker en machtiger dan ooit, en onder aanvoering van hun nieuwe leider ronselen ze tieners van over de hele wereld voor hun genootschap. Wie zich niet bij hen wil aansluiten, sterft. De balans tussen goed en kwaad is compleet verstoord en demonen razen over de aarde, zaaien dood en verderf en nestelen zich in de lichamen van tienduizenden onschuldige mensen. De bezetenheid neemt wereldwijd epidemische vormen aan. De aarde stevent in een spiraal van toenemend geweld af op haar ondergang. Uitverkoren met het zwaard van Jeanne d’Arc, is Eveline aangewezen om de wereld te redden. Maar… is ze klaar voor deze taak?
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Arend van Dam – De reis van Syntax Bosselman (10+) – Van Holkema & Warendorf
Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Benjamin Alire Saenz – De onverklaarbare logica van mijn leven (15+) – Blossom Books
Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen. Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst. Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Charlotte Habersack – Slijmerig! (Verboden te openen! 2) (8+) – Kluitman
Nemo kan het haast niet geloven als hij het pakketje op de deurmat ziet liggen. Verboden te openen! Slijmerig! Toch niet alweer!? Benieuwd naar wat ze dit keer aan zullen treffen, maken Nemo en zijn vrienden het open. Ze stellen drie dingen vast: 1.Het pratende, groene, slijmerige wezentje dat tevoorschijn komt, kan niet tegen kietelen. 2.De regen die opeens uit de lucht komt vallen is geen gewone regen, maar slijm-regen! 3.Als je het slijm op je huid smeert, gebeuren er onvoorstelbare dingen… Nemo en Fred hebben maar één doel: met Slijmpies hulp willen ze miljonair worden! Maar hoe komt het slijmerige wezentje dan ooit weer thuis?
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

David Lucas – De robot en het blauwe vogeltje (6-) – Karmijn
Een betoverend prentenboek over een versleten, kapotte robot die (letterlijk) zijn hart verloren is, maar tegelijkertijd laat zien dat hij een heel groot hart heeft. De vriendschap tussen een blauw vogeltje en de robot leidt tot een barre tocht over bergen, door sneeuw en ijs, tot het aanbreken van de lente hen beide bevrijdt.
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Hayley Barker – Showstopper (Showstopper 1) (12+) – De Fontein
Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter. Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen. Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Lian Kandelaar – Bender. Missie red de tijger (8+) – KNNV
Bender is het verhaal van een jonge tijger, Bender. Zijn zus Joy vindt dat hij zich wat meer aan de regels moet houden, zijn broertje Xan is zijn grootste fan. Al struinend door de Sumatraanse jungle komt Bender in grote problemen. In het tweede deel volgen we Saya, een meisje dat vlak bij het grootste natuurgebied van Sumatra woont. Twee keer per jaar doet ze inkopen in e stad. Daar raakt ze bevriend met Kamir. Kamir wil haar een tijger laten zien…
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Mac Barnett – De wolf, de eend en de muis (6-) – Gottmer
Op een dag wordt de muis door een wolf opgegeten en belandt in diens maag. Daar blijkt hij niet de enige te Ijn: er woont al een eend! En wat heeft die eend het goed voor elkaar met zijn mooi gedekte tafel en zijn platenspeler. Maar het mooiste van het leven in de buik van de wolf is dat je niet meer bang hoeft te zijn om opgegeten te worden door een wolf. Al met al zo slecht nog niet! Totdat er een jager ten tonele verschijnt…
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Mark Janssen – Eiland (6-) – Lemniscaat
Een vader en dochter lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland. Wat zij niet weten, maar jij kunt zien, is dat dat eiland niet is wat het lijkt. Eiland behoedt en beschermt de vader en het meisje zonder dat ze het wete, en voert ze door een prachtige wereld tot ze worden gered. En dan blijkt dat Eiland niet onopgemerkt is gebleven.
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Paul Mosier – Bestemming onbekend (12+) – Lemniscaat
Als Rider’s grootmoeder sterft, is er nog maar één familielid bij wie ze terechtkan: een oudoom in Chicago die ze nooit eerder heeft ontmoet. Om daar te komen wordt ze in Californië op de trein gezet voor een dagenlange reis. Helemaal aan haar lot overgelaten is ze niet: omdat ze minderjarig is, wordt ze in de gaten gehouden door Dorothea, een medewerkster van de spoorwegmaatschappij. Rider heeft niet veel bezittingen: alleen een rugzak, wat geld voor eten voor onderweg – dat ze op de eerste dag al uitgeeft – en een doos met iets belangrijks erin. Tijdens haar reis komt Rider erachter dat de trein een wereld op zich is, met bijzondere bewoners die ze gaandeweg beter leert kennen, zoals de oude Carlos, Neal van de snackbar, de padvinder die van gedichten houdt, en Dorothea natuurlijk. Maar een treinreis is ook tijdelijk, dus van al die mensen die ze net heeft leren kennen zal ze ook weer afscheid moeten nemen. De indruk die deze mensen achterlaten is echter onuitwisbaar. En wat zit er toch in die doos die ze koestert?
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Sanne Rooseboom – Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh (10+) – Van Holkema & Warendorf
Nu het Ministerie van Oplossingen opnieuw is opgericht, kan Nina niet wachten om aan de slag te gaan samen met Alfa, Ruben en mevrouw Vis. Het Internationaal Genootschap stuurt een bericht dat ze kunnen beginnen zodra de laatste openstaande zaak is opgelost. Een onopgeloste zaak? De kinderen duiken samen met mevrouw Vis in de archieven en ontdekken dat er inderdaad een zaak is uit 1953 waar het Ministerie nooit een oplossing voor heeft gevonden: de zaak van de vermoorde huisbaas en de verdwenen Van Gogh. Het Ministerie gaat meteen aan de slag, maar het is niet gemakkelijk om aan informatie te komen uit die tijd, en daarbij worden ze nog steeds in de gaten gehouden door de Zilvermannen. Zullen ze de zaak alsnog ongemerkt tot een goed einde kunnen brengen?
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

Willeke Brouwer – De verwoestende puppy (Lotte laat maar 1) (10+) – Callenbach
Lotte is 12 en heeft haar dat eigenlijk nooit goed zit. Samen met haar moeder en haar twee broertjes woont in een vinexwijk. Ze is net klaar met groep 8, en gaat na de vakantie naar de middelbare school. Spannend! Haar broertje Max is heel druk, maar wel lief, en Daan kan zich heel goed verstoppen als Lotte moet oppassen. Haar vader is overleden en haar moeder heeft sinds kort een nieuwe vriend. Lottes beste vriendin is Tessa, waar ze vaak mee afspreekt. Ze droomt ze al jaren van een eigen puppy, waarvan ze foto’s op Instagram kan posten. Als haar moeder iets doms zegt, roept Lotte heel hard: Laat maar!
Koop dit boek bij Bol.com of Bruna.nl

 

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hierboven. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Het plaatje komt van de website van Freepik

Laat een reactie achter