Nominaties voor Debuutprijs van de Jonge Jury 2018

geplaatst in: overzicht | 0

De tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben drie boeken uitgekozen die kans maken op de Debuutprijs van de Jonge Jury. Op de website van de Jonge Jury kun je stemmen op jouw favoriet voor de Debuutprijs en kun je stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury. Dat mag hetzelfde boek zijn, maar dat hoeft niet. Je kunt uit deze lijst van boeken kiezen om op te stemmen.

Als je tussen de 12 en 16 jaar bent kun je meedoen aan de Jonge Jury. Lees zoveel boeken als je wilt en stem daarna op jouw favoriete boek. Zo bepaal jij, samen met alle jongeren die stemmen, wie de Prijs van de Jonge Jury 2018 gaat winnen. Je mag stemmen op alle boeken die in Stemmen kan vanaf de kerstvakantie tot 1 mei. Deze prijs wordt op 6 juni in Utrecht uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury.

 

 

Genomineerde boeken

Maria Postema & Maarten Bruns – Dertiendagh
Leopold 2017, 224 bladzijden
Een groep jongeren gaat zonder toestemming een bunkercomplex binnen. Daar vind Erik een verweerde ring. Dat blijkt echter niet zomaar een sieraad te zijn. Delen van het bunkercomplex werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt door het geheime genootschap Dertiendagh, dat als doel heeft de tijd om te buigen. de ring die Erik heeft gevonden werkt als een tijdschakelaar tussen verschillende tijdpoorten. Met de ring heeft Erik per ongeluk een poort naar een andere tijd opengezet… Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Mensen verdwijnen. Er zit maar één ding op: Erik en zijn vrienden moeten terug naar de bunker. Met gevaar voor eigen leven.

Mirjam Hildebrand – Voorlopers
Kluitman 2017, 262 bladzijden
Lees de recensie(s) over dit boek
De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

Roxanne Wellens – Te waar om mooi te zijn
Querido 2017, 168 bladzijden
Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt. Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

 

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Bol.com, Bruna.nl

 

Laat een reactie achter