Via deze pagina kun je recensies lezen over boeken voor jongeren van 12 jaar en ouder. Natuurlijk mag je deze boeken ook lezen als je jonger of ouder bent dan 12 jaar. Als een boek veel te moeilijk is kun je altijd stoppen met lezen. Lezen moet leuk zijn!

Recensies zijn meningen over een boek of stripboek. Het lezen van een recensie kan iemand helpen om een leuk boek uit te kiezen. Hoe meer recensies hoe beter! Een recensie geeft maar de mening van 1 persoon. Jij kunt een boek geweldig vinden en er 5 sterren voor geven, terwijl iemand anders het boek maar 1 of 2 sterren geeft. Kijk altijd zelf of een boek je leuk lijkt door bijvoorbeeld de samenvatting te lezen.

★★★★★ – geweldig

★★★★☆ – goed

★★★☆☆ – voldoende

★★☆☆☆ – onvoldoende

★☆☆☆☆ – slecht

 

Leeftijd

Alle recensies voor 12+

6-, 6+, 8+, 10+, 15+roman

 

Genre

Hierbij krijg je boeken voor alle leeftijden te zien die bij dat genre passen. Deze genres staan op de rug van bibliotheekboeken. 

avonturenverhaal, detective, dierenverhaal, geschiedenis, griezelverhaal, humor, informatief, kerst, oorlog & verzet, paardenverhaal, psychologisch verhaal, romantisch verhaal, school, science fiction & fantasy, sinterklaas, sociaal/poltiek verhaal, sport, sprookjes, thriller, western, zeeverhaal

 

Taal

Hierbij krijg je boeken voor alle leeftijden te zien. 

Nederlands, vertaald, niet-vertaald

 

Boekenprijzen

Dioraphte Literatour Prijs, Gouden Lijst, JeugdboekenweekJonge Jury, KJVThea Beckmanprijs

 

Lezen voor de lijst

Op de website van Lezen voor de lijst, die op veel scholen wordt gebruikt, staan zo’n 200 boekentips voor jongeren van 12-15 jaar. Bekijk recensies van deze boeken op Ikvindlezenleuk.

 

Top 10 recensies (september)

  1. Buddy Tegenbosch – Pokerface
  2. Jacobine de Brauw – Lek
  3. Mel Wallis de Vries – Shock
  4. E. Lockhart – Wij leugenaars
  5. Mirjam Mous – Vals spel
  6. Carry Slee – Kapot
  7. Elle van den Bogaart – Lijfstraf
  8. Tiny Fisscher – Dat stomme boek
  9. Allan Stratton – De honden
  10. Caja Cazemier – #selfie

 

Zelf een recensie schrijven?

Een recensie schrijven voor Ikvindlezenleuk is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar een paar vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt. Met een recensie help je anderen om een leuk leesboek te vinden!

Schrijf ook een recensie