Via deze pagina kun je recensies lezen over boeken voor jongeren van 15 jaar en ouder. Natuurlijk mag je deze boeken ook lezen als je jonger of ouder bent dan 15 jaar. Als een boek veel te moeilijk is kun je altijd stoppen met lezen. Lezen moet leuk zijn!

Recensies zijn meningen over een boek of stripboek. Het lezen van een recensie kan iemand helpen om een leuk boek uit te kiezen. Hoe meer recensies hoe beter! Een recensie geeft maar de mening van 1 persoon. Jij kunt een boek geweldig vinden en er 5 sterren voor geven, terwijl iemand anders het boek maar 1 of 2 sterren geeft. Kijk altijd zelf of een boek je leuk lijkt door bijvoorbeeld de samenvatting te lezen.

★★★★★ – geweldig

★★★★☆ – goed

★★★☆☆ – voldoende

★★☆☆☆ – onvoldoende

★☆☆☆☆ – slecht

 

Leeftijd

Alle recensies voor 15+

6-, 6+, 8+, 10+, 12+, roman

 

Genre

Hierbij krijg je boeken voor alle leeftijden te zien die bij dat genre passen. Deze genres staan op de rug van bibliotheekboeken. 

avonturenverhaal, detective, dierenverhaal, geschiedenis, griezelverhaal, humor, informatief, kerst, oorlog & verzet, paardenverhaal, psychologisch verhaal, romantisch verhaal, school, science fiction & fantasy, sinterklaas, sociaal/poltiek verhaal, sport, sprookjes, thriller, western, zeeverhaal

 

Taal

Hierbij krijg je boeken voor alle leeftijden te zien. 

Nederlands, vertaald, niet-vertaald

 

Boekenprijzen

Dioraphte Literatour Prijs, Jonge Jury, KJV, Thea Beckmanprijs

 

Lezen voor de lijst

Op de website van Lezen voor de lijst, die op veel scholen wordt gebruikt, staan zo’n 200 boekentips voor jongeren van 12-15 jaar. Bekijk recensies van deze boeken op Ikvindlezenleuk.

 

Top 10 recensies (september)

  1. Nicola Yoon – Everything, everything
  2. Jennifer Niven – All the bright places
  3. Buddy Tegenbosch – Oog om oog
  4. Edward van de Vendel – Oliver
  5. Isabelle Quinn – De laatsten
  6. Kass Morgan – The 100
  7. Isabel Hoving – De een na laatste dood van het meisje capone
  8. Kevin Brooks – Bunkerdagboek
  9. Kevin Brooks – iBoy
  10. Marieke Nijkamp – 54 minuten

 

Zelf een recensie schrijven?

Een recensie schrijven voor Ikvindlezenleuk is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar een paar vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt.

Schrijf ook een recensie