Via deze pagina kun je recensies lezen over boeken voor volwassenen. Dit zijn bijvoorbeeld boeken die je voor school leest. Natuurlijk mag je deze boeken ook lezen als je jonger bent Als een boek veel te moeilijk is kun je altijd stoppen met lezen. Lezen moet leuk zijn!

Recensies zijn meningen over een boek of stripboek. Het lezen van een recensie kan iemand helpen om een leuk boek uit te kiezen. Hoe meer recensies hoe beter! Een recensie geeft maar de mening van 1 persoon. Jij kunt een boek geweldig vinden en er 5 sterren voor geven, terwijl iemand anders het boek maar 1 of 2 sterren geeft. Kijk altijd zelf of een boek je leuk lijkt door bijvoorbeeld de samenvatting te lezen.

★★★★★ – geweldig

★★★★☆ – goed

★★★☆☆ – voldoende

★★☆☆☆ – onvoldoende

★☆☆☆☆ – slecht

 

Leeftijd

Alle recensies over romans

6-, 6+, 8+, 10+, 12+, 15+

 

Genre

Hierbij krijg je boeken voor alle leeftijden te zien die bij dat genre passen. Deze genres staan op de rug van bibliotheekboeken. 

avonturenverhaal, detective, dierenverhaal, geschiedenis, griezelverhaal, humor, informatief, kerst, oorlog & verzet, paardenverhaal, psychologisch verhaal, romantisch verhaal, school, science fiction & fantasy, sinterklaas, sociaal/poltiek verhaal, sport, sprookjes, thriller, western, zeeverhaal

 

Taal

Hierbij krijg je boeken voor alle leeftijden te zien. 

Nederlands, vertaald, niet-vertaald

 

Lezen voor de lijst

Op de website van Lezen voor de lijst, die op veel scholen wordt gebruikt, staan zo’n 200 boekentips voor jongeren van 12-15 jaar. Bekijk recensies van deze boeken op Ikvindlezenleuk.

 

Top 10 recensies (september)

  1. Michiel Stroink – Of ik gek ben
  2. Marcel Vaarmeijer – Heelmeester
  3. DBC Pierre – Vernon God little
  4. Nicholas Sparks – Safe haven: veilige haven
  5. Elfie Tromp – Underdog
  6. Justin Cronin – The passage
  7. Justin Cronin – The twelve
  8. Peter-Paul Rauwerda – De negen kamers
  9. Simone van der Vlugt – De lege stad
  10. Jill Mansell – Ik zie je op het strand

 

Zelf een recensie schrijven?

Een recensie schrijven voor Ikvindlezenleuk is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar een paar vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt.

Schrijf ook een recensie